Medewerker bv (René Rippen)

Ondanks alle verhalen over 'bankzitters' bij de ICT-dienstverleners komt onze bedrijfstak nog steeds duizenden handjes te kort. Het vooroordeel wil dat bedrijven elkaars personeelsleden trachten af te pikken met de meest fantastische beloningspakketten. Dan wel al het mogelijke doen om zulk soort aanslagen van concurrenten af te wenden.

De managementconsultants van Hay hebben dat 'plaatje' eens tegen het licht gehouden. En het resultaat is opzienbarend. Heren managers van ICT-talent, pas op! Het zijn niet uw collega's bij andere bedrijven die achter uw personeel aan jagen. Welnee. Uw personeel wil zelf een bedrijf worden!
Uit een enquete onder enkele tientallen grote Nederlandse ondernemingen blijkt overduidelijk dat die het meest last hebben van het verlangen van hun ICT-personeel eigen ondernemer te worden. En het enige dat een beetje helpt is meegaan in die trend.
Vandaar dat arbeidscontracten en beloningspaketten inhoudelijk steeds meer op freelancende zelfstandigen lijken te worden toegesneden. Een soort nep-ondernemers in loondienst, dus. Maar wel met alle geneugten van het zelfstandige ondernemersschap als vrijere indeling van de eigen tijd, flexibeler beloning en opleiding.
Dus alles is nog niet verloren, als een grote onderneming zijn ICT-afdeling op peil wil houden. Beetje meer flex en beetje meer zelfstandigheid en klaar is kees. Maar dromen dat ICT'ers onder invloed van een stagnerende markt goedkoper zouden worden blijken bedrog. De opwaartse druk op de beloningsstructuur blijft volop bestaan.
Net echte ondernemers, dus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-24T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.