'Zeiken verboden'

Duits it-bedrijf verbiedt werknemers te zeuren

Het Duitse it-bedrijf Nutzwerk heeft zijn werknemers contractueel opgelegd dat zij niet mogen zeuren op het werk. Manager Thomas Kuwatsch stuurt werknemers die te narrig zijn zelfs naar huis totdat ze weer wat zijn opgevrolijkt.

Reden voor het vastleggen van de niet-zeuren-clausule was een vrouwelijke werknemer die zo aan het zeuren was dat haar collega's daar zelfs over begonnen te klagen. Volgens het Duitse bedrijf is humeur een belangrijke factor in de productiviteit en komt het het bedrijf ten goede als het alleen gelukkige medewerkers heeft. Of het klagen ook daadwerkelijk een reden is voor ontslag, kan advocaat Marion von Sahr niet zeggen. "In principe kunnen werknemer en werkgever alles contractueel vastleggen als beide partijen daarmee akkoord gaan, en daar valt het niet-klagen ook onder. Ik weet niet zeker of dat ook reden genoeg is voor ontslag", zegt hij tegen The Register.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-25T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.