Kans op schikking Microsoft groeit

Analisten zien door de benoeming van een bemiddelaar in de antitrustzaak tegen Microsoft de kans op een schikking aanzienlijk toenemen. Rechter Thomas Penfield Jackson heeft een opperrechter Richard Posner aangewezen om Justitie en Microsoft nader tot elkaar te krijgen.

Jackson onthulde eind vorige week de benoeming van zijn collega uit het hoger gerechtshof. Posner is hoofdrechter van het Court of Appeals in Chicago en expert op antitrust-gebied. Deze beslissing van Jackson schept een precedent; normaalgesproken dient een advocaat of rechtsgeleerde als bemiddelaar. Het Amerikaanse ministerie van Justitie en Microsoft zijn eensgezind in hun tevredenheid over de aanstelling van Posner.

Economische blik

Posner is volgens Amerikaanse juristen een conservatief antitrust-specialist. Slechts enkele juristen zouden zich aan hem kunnen spiegelen op dit gebied. Hij koestert wel een sceptische houding ten opzichte van antitrust-tegenmaatregelen als gedwongen opsplitsing van bedrijven. Bovendien staat de rechter kritisch tegenover een aantal van de argumenten waar Justitie op steunt in deze zaak. Deze antitrust-expert heeft echter ook oog voor de economische relaties en verwikkelingen. Juist die eigenschap maakt hem zeer geschikt als bemiddelaar in deze rechtszaak.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-26T00:00:00.000Z Jasper Bakker