Compaq legt de lat nog hoger

PC-fabrikant Compaq wil in 2000 een omzet realiseren van 50 miljard dollar. Tot voor kort bedroeg de doelstelling nog 40 miljard. Nadat directeur Eckard Pfeiffer afgelopen maandag een uiterst magere en saaie toespraak hield op de Comdex in Las Vegas, verscheen hij diezelfde dag op CNN om zijn nieuwe bedrijfsdoelstellingen bekend te maken.

Analisten hadden verwacht dat Compaq moeilijkheden zou krijgen zijn omzetgroei te handhaven omdat de Aziatische markt na de verliescijfers op de verschillende beurzen tegenvalt. Volgens Pfeiffer is de Aziatische markt met een omzetaandeel van 6 procent echter nauwelijks van belang voor zijn bedrijf. De groei moet uit Amerika en Europa komen. Vooral op de markt voor goedkope PC's (1000 dollar) heeft Compaq de afgelopen tijd zijn slag geslagen. Pfeiffer verheugt zich dan ook over zijn marktaandeel van 50 procent.
De topman verklaar in principe geen bedrijven meer te willen kopen. De acquisitie van Tandem is twee maanden geleden afgerond en leverde een productlijn op variërend van PC's tot high-end servers. "Maar als er een gat in ons assortiment ontstaat, moeten we dat opvullen. Dat kan door zelf nieuwe apparatuur te ontwikkelen, door met andere bedrijven samen te werken of door een bedrijf te kopen", aldus de zelfverzekerde Pfeiffer. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-21T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.