SNI trekt buikriem strakker aan

Siemens-Nixdorf (SNI) blijft doorgaan met reorganisaties. Hoewel jarenlang de bezem door de organisatie is gehaald en de ene herstructurering de andere opvolgde, is een nieuwe sanering nodig. Ditmaal wordt het mes gezet in het verkoopapparaat.

De afslanking van de verkoopstaf is het gevolg van de nieuwe strategie waarvoor de Duitse onderneming heeft gekozen. Daarbij komt een zwaar accent te liggen op dienstverlening. Via grote projecten en door maatwerk aan de klant te leveren, hoopt SNI tegelijkertijd PC's te kunnen leveren. De verkoop van deze apparatuur wordt dus een soort bijproduct van de dienstverlening waarop aanzienlijk hogere marges zijn te behalen.
Topman Gerhard Schulmeyer maakte deze nieuwe koers bekend tijdens een toelichting op de jaarcijfers voor het boekjaar 1996/97. Zijn onderneming zag haar PC-verkopen weliswaar behoorlijk toenemen, maar verdient daar nauwelijks aan. Voor de top is het een teleurstelling dat zelfs in de huidige hoogconjunctuur de rentabiliteit op deze activiteiten tekort schiet.
Begin dit jaar werd bij verschillende landenorganisaties het management vervangen. Ook de Nederlandse dochter kreeg een nieuwe leiding. Ondanks al deze ingrepen blijft het onrustig in de SNI-organisatie. In het nieuwe boekjaar zal een aanzienlijke voorziening worden getroffen voor de nieuwe herstructurering. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-21T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.