Carly Fiorina staat er weer alleen voor

Carly Fiorina vult de vrijgekomen positie van president Michael Capellas niet in. Capellas maakte deze week zijn vertrek bekend, hij volgt waarschijnlijk John Sidgmore op als ceo van Worldcom. De managers die onder hem vielen, rapporteren voortaan direct aan Fiorina.

Analisten reageren met gemengde gevoelens op de alleenheerschappij van de HP-topvrouw. Zij zagen in Capellas een man met marktinzicht en ervaring. Investeerders zien Fiorina als een geboren verkoper, maar wanneer het aankomt op het leiden van zo'n groot, complex bedrijf, ontbeert ze gedegen kennis van de sector. De meeste zakelijke beleggers en analisten vragen zich af of Fiorina de grootste pc-producent alleen kan leiden in de huidige slechte marktomstandigheden.
De bekendmaking van Capellas vertrek sloeg op de beurs in als een bom. Door de geruchten vóór de aankondiging daalde de aandelenkoers van HP al 11 procent. Na de officiële bekendmaking zakte de waarde van de aandelen nog eens 10 procent tot 14,85 dollar. Dat maakt het bedrijf nu vijf miljard dollar minder waard.

 
Kim Loohuis

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-15T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.