Bouwstenen in ict-land (21 RCC)

Boze boeren stonden op 6 maart 1990 voor dag en dauw voor de deuren van dit in 1970 gebouwde voormalige Rijks Computer Centrum. Ze waren het oneens met het landbouwbeleid van de regering en wilden via blokkades van diverse overheidsinstanties druk uitoefenen op politiek Den Haag.

Een kleine groep werknemers bleef tijdens het beleg binnen om het werk door te laten gaan.
De ambtenarenstatus is na verzelfstandiging en overnames een gepasseerd station. Het logo van Pink Roccade prijkt nu op het 'Koude-Oorlog'-bestendige rekencentrum in Apeldoorn. Net als zijn voorganger heeft deze ict-dienstverlener het bedrijfsonderdeel voor het beheer van automatiseringsystemen van derden erin ondergebracht.
De foto toont de voorkant van het pand met entree. In 1984 is het gebouw aan de rechterkant uitgebreid met een nieuwe computerzaal en een printfabriek voor salarissenstroken. In het plafond van deze zaal, die 35 bij 45 meter meet, zijn liggers voor viaducten verwerkt om het gebruik van pilaren te vermijden. Verkeersborden en stoplichten moesten aan de kant om de liggers bij de bouwlocatie te kunnen afleveren. In dit plafond en de muren is extra staal verwerkt om middels een farraday-kooi invloeden van buitenaf op de computerapparatuur te minimaliseren.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-08T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.