Getronics en Pinkroccade grootste it-dienstverlener in Nederland

Oranje boven!

De voorgenomen acquisitie van Pinkroccade door Getronics komt als een konijn uit de hoge hoed. De buitenwacht vraagt zich af hoe de integratie zal verlopen.

De rood-wit-blauw getinte overname heeft vriend en vijand verrast. Niet IBM - met een stagnerende dienstverlening in Nederland -, andere Amerikanen die willen uitbreiden (HP, CSC, EDS) of een systeem- en advieshuis als Capgemini lijft Pinkroccade in, maar infrastructuurbeheerder Getronics. Bestuurders Klaas Wagenaar (Getronics) en Henk Bosma (Pinkroccade) melden vol zelfvertrouwen dat de concurrentie zeker opkijkt van dit samengaan, waardoor er een nieuwe nummer één op de Nederlandse markt verschijnt. "Wij hebben een steen in de it-vijver gegooid. Het speelveld wordt erdoor veranderd."
Beide bedrijven hebben een moeilijke tijd achter de rug, waarbij Getronics bijna was bezweken onder de schuldenlast. Andrew Parker, analist bij Forrester Research, waarschuwt Getronics niet te veel energie te steken in een snelle integratie. Anders komt de opbouw van het onlangs gelanceerde wereldwijde portfolio van it-oplossingen in de knel. Parker verwacht net als collega-analist Peter Vermeulen (IDC) dat het nog wel een paar jaar duurt voordat Getronics de overname internationaal kan uitbuiten. Het bedrijf moet eerst een naam zien op te bouwen, pas dan komt het in beeld bij de grote uitbestedingscontracten.
De bonden maken zich zorgen over de aankondiging dat de integratie zo'n vierhonderd banen in Nederland en honderd in Groot-Brittannië kost. Zij wijzen erop dat beide firma's lopende reorganisaties aan het afronden zijn. De bonden vrezen dat de samenvoeging weer tot nieuwe onrust zal leiden.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-05T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.