CSS dreigt voorbeeld Aino te volgen

Bij Computer Services Solutions (CSS) uit Den Bosch staan 435 banen op de tocht. De automatiseerder heeft voor de werkmaatschappij System Integration en voor de holding surseance aangevraagd.

De surseance hing al een tijdje in de lucht: na Aino - inmiddels op de fles - was het volgens velen de beurt aan het eveneens al lange tijd moeizaam draaiende CSS. Het grote verschil is wel dat bij CSS een groot deel van de organisatie, waar circa 1100 mensen werken, niet in acute nood verkeert. Ook het shirtsponsorschap van voetbalclub NEC loopt nog niet gevaar, zo meldde het NOS Journaal.
Begin dit jaar dacht directeur Jan Vlasveld nog dat hij met maximaal honderd ontslagen kon wegkomen. Dat was ijdele hoop. De it- en telecomdienstverlener schrapte dit jaar reeds circa zeshonderd banen, na oplopende verliezen en schulden. De zwaar verliesgevende divisie System Integration, onder meer actief in Zuid-Nederland, is het volgende kind van de rekening geworden. Directie, bewindvoerders en financiers (waaronder NMB Heller) zoeken nu naar financiering voor de gezonde bedrijfsonderdelen. CSS België wordt verkocht aan het zittende management.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-08T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.