Gevestigde namen domineren imago-onderzoek Computable 100

IBM hoogst gewaardeerd

Een grootscheeps imago-onderzoek, uitgevoerd onder de lezers van Computable, laat zien dat vooral de grote, traditionele ict-bedrijven hoog worden gewaardeerd door Nederlandse automatiseerders. IBM scoort veruit het hoogst, en komt in de drie onderzochte categorieën - beste werkgever, meest innovatieve bedrijf en meest populaire zakenpartner - als winnaar uit de bus.

Alle artikelen uit de special:
. 
De ICT-markt in kaart
. 
De honderd krachtigste ICT-bedrijven in Nederland
. 
De complete lijst
. 
De 100 meest innovatieve bedrijven
. 
De 100 meest gewaardeerde zakenpartners
. 
De 100 beste werkgevers
. 
Totaalscore in het imago-onderzoek
Opvallend is ook de hoge score van Microsoft, dat in de totaal-lijst van het imago-onderzoek op de derde plaats eindigt, na Hewlett-Packard. Oracle staat op de vierde plaats, Philips op vijf. De best scorende bedrijven zijn dus zonder uitzondering grote leveranciers, die weliswaar soms onder vuur liggen vanwege hun dominante marktpositie, maar door vakgenoten het meest gewaardeerd worden.
De imago-top drie van meest innovatieve bedrijven in Nederland is IBM, Microsoft en Oracle. Daarnaast doen de dienstverleners het in deze categorie goed, met CMG, Cap Gemini Ernst & Young en Atos Origin in de top tien. Waar het gaat om de meest gewaardeerde zakenpartners staan IBM en Oracle wederom op 1 respectievelijk 3, terwijl Hewlett-Packard de tweede plaats bekleedt. De twee beste werkgevers na IBM zijn volgens de Nederlandse automatiseerders Philips en Microsoft. De grote dienstverleners zijn in alle categorieën goed vertegenwoordigd in de hoogste regionen.
Het imago-onderzoek is gehouden ter begeleiding van de Computable 100, de ranglijst van krachtigste ict-bedrijven in Nederland, gemeten naar bedrijfsresultaten. Deze lijst wordt aangevoerd door KPN, gevolgd door IBM en Siemens.

 
Marco van der Hoeven

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-08T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.