HP stopt met broom

Hewlett-Packard stopt met broomhoudende vlamvertragers in de behuizingen van nieuwe producten. Milieuorganisatie Greenpeace is blij met de beslissing van HP.

"Het is een mooie eerste stap om de computers helemaal zonder broomhoudende vlamvertragers te fabriceren", zegt Bart Opzeeland, campagneleider Giftige Stoffen van Greenpeace. Hij vindt het wel jammer dat de broomhoudende vlamvertragers wel nog op andere onderdelen, zoals printplaten, gebruikt blijven worden. Volgens HP-woordvoerder Jos Baltes kan dat niet anders. "Er zijn nog geen alternatieven", zegt Baltes. Volgens Opzeeland zijn er wel al modellen op de markt die geen broomhoudende vlamvertragers meer bevatten. "HP moet eens contact opnemen met de concurrenten", zegt Opzeeland.
Toch is Greenpeace tevreden over de opstelling van HP. "We zijn echt weer in gesprek met het bedrijf en dat is positief", zegt Opzeeland. Greenpeace zegt geen acties meer gepland te hebben bij HP of andere computerfabrikanten. Opzeeland ziet de fabrikanten steeds milieubewuster worden. "Het is een soort sneeuwbaleffect. Steeds meer fabrikanten worden milieubewuster", zegt hij.

Groene printers

HP zegt het goed voor te hebben met het milieu. Het bedrijf werkt met het initiatief Design for Enviroment, wat betekent dat tijdens het ontwerpen rekening wordt gehouden met het afbreken van het product. "Iedere HP-computer is makkelijk uit elkaar te halen en te scheiden", zegt Baltes. In 2004 kregen twee printers een prijs voor het Best Green Computing Product. "Ik ben geen expert op het gebied van printers, maar er zijn bedrijven die een stuk groener zijn dan HP", aldus Opzeeland.
 
http://www.greenpeace.nl/press/releases/greenpeace-sluit-hoofdingang-h

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-11T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.