CSC doet goede zaken

CSC heeft een uitbestedingsovereenkomst gesloten met het Amerikaanse conglomeraat General Electric (GE). Hierbij neemt de Amerikaanse IT-dienstverlener mainframe- en midrange-rekencentrumactiviteiten in Australië en Europa over van GE en GE Capital.

Bovendien gaat het Australische onderdeel GE Capital Information Technology Solutions over naar het Californische bedrijf. Het contract heeft een looptijd van tien jaar en een waarde van driehonderd miljoen dollar.
Volgens Peter van der Geest, directeur van GE Information Services Nederland, heeft het contract geen gevolgen voor het rekencentrum in Amstelveen. "De rekencentra die CSC overneemt, voeren interne IT-activiteiten voor GE-onderdelen uit. In Amstelveen draait het om computerdiensten voor klanten." Wel zal het contract indirect effect hebben op GE-vestigingen in Nederland. Zo migreerde GE Plastics in Bergen op Zoom een paar jaar terug zijn mainframe-processen naar het datacentrum in het Engelse Kingswood, Bristol. Dat is het eerste rekencentrum dat CSC zal overnemen.
Eerder maakte CSC bekend dat het een bestaand uitbestedingscontract met United Technologies Corporation (UTC) heeft kunnen uitbreiden. Dat zal zo'n negenhonderd miljoen dollar extra opleveren.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-05T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.