"Bedrijven met de krachtigste marketing winnen de slag"

Een bedrijf als Getronics ondervindt daardoor problemen om een positie in de nieuwe situatie te vinden en te anticiperen op de ontwikkelingen.

Dit zei president-directeur A. Risseeuw van Getronics. De topman sprak maandag in het Amsterdamse concertgebouw op de lustrumviering van de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors (Norea). "Steeds meer nieuwe spelers betreden de markt. Het is lastig om een onderneming op deze ondoorzichtige markt in beweging te houden", aldus Risseeuw. Als belangrijkste veranderingen noemde Risseeuw de toenemende aandacht voor communicatie, vervaging van de branche en het belang van de marketing. "De techniek is niet meer doorslaggevend. Bedrijven met de krachtigste marketing winnen de slag. Kijk maar naar Microsoft."

Uitbesteding

Volgens de president-directeur is de dominantie van Microsoft overduidelijk. "Ik hoop wel op een krachtige plaats voor Java." Risseeuw noemde IBM een 'slapende reus'. Hij merkte op dat uitbesteding van werk in de ICT-markt nu ook van de grond komt. Volgens de directeur zullen de effecten van dit "buiten de deur plaatsen van werk" op langere termijn merkbaar zijn. "In Nederland hebben we niet de mogelijkheid om, zoals in Amerika wel gebeurt, het mes te zetten in de medewerkers van de oude automatiseringsafdelingen. Uitbesteding maakt het werk effectiever en goedkoper". De ontwikkelingen hebben grote gevolgen voor aanbieders van ICT-diensten. "Ze moeten totaaloplossingen leveren en strategische asssociaties met opdrachtgevers aangaan. Het belang van consulting neemt toe. Aanbieders moeten eerst weten wat er te ver beteren valt." MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Michiel Couzy