Software-industrie verenigt zich

De European Software Association wil zich op Europees niveau bemoeien met wet- en regelgeving en ambtenaren een klankbord bieden.

Europese beleidsmakers hebben op softwaregebied een aanspreekpunt nodig die niet bestaat uit professionele lobbyisten. Verschillende softwareleveranciers hebben daarom hun krachten gebundeld in de European Software Association (ESA). Deze organisatie wil zich onder meer gaan bemoeien met de Europese wet- en regelgeving. Penningmeester is Chris Ouwinga, ceo van het Nederlandse Unit 4 Agresso. Op moment van oprichting hadden zich 26 softwarebedrijven aangemeld als lid. "We verbinden ons om gericht aandacht te vragen voor investeringen in programmatuur. Daarnaast willen we de wet- en regelgeving positief kunnen beïnvloeden", aldus Ouwinga.

Concurrentiekracht

De ESA gaat niet tegen de bestaande nationale ict-verenigingen, zoals in Nederland ICT~Office, in. "We zijn juist een aanvulling. In ieder land krijgen de bestaande verenigingen de kans om lid te worden of in ieder geval gebruik te maken van de contacten om de internationale aspiraties te stroomlijnen."
Het belangrijkste doel van ESA is volgens Ouwinga het bieden van een aanspreekpunt aan Europese beleidsmakers. "Daarnaast willen we de wet- en regelgeving in Brussel beïnvloeden door meer fondsen te werven voor de stimulering van r&d. Een van onze zorgen, en ook die van Brussel, is namelijk dat veel hoogwaardig werk wordt uitbesteed. Door te zorgen voor hoogwaardig onderwijs kunnen we beschikken over hoogwaardig personeel en dus het werk hier houden." Tot slot wil de ESA de Europese concurrentiekracht verbeteren en bijdragen aan het behalen van de Lissabon-doelstellingen. "De software-industrie kan een significante bijdrage leveren aan de doelen ten aanzien van banengroei."

Welkom

Eén van de voorwaarden voor bedrijven die lid willen worden, is dat het senior management persoonlijk vertegenwoordigd moet zijn in ESA. Dat betekent dat de hoogste of Europese baas afgevaardigd moet worden. "Hierdoor bieden we de ambtenaren in Brussel de kans te praten met mensen die daadwerkelijk leiding geven aan bedrijven, in plaats van professionele lobbyisten." ESA is een Europese organisatie, maar ook niet-Europese bedrijven als Microsoft, die een relevant stuk r&d in Europa doen, zijn welkom als lid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-04T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.