Cisco pleit voor meer vrouwelijke managers

Het aantal vrouwen aan de top is nog altijd erg laag. Vooral in de it-wereld is het glazen plafond moeilijk te doorbreken.

Netwerkspecialist Cisco werd onlangs geselecteerd om deel te nemen aan het vierde ambassadeursnetwerk van het ministerie van Sociale Zaken. Met dit ambassadeursnetwerk hoopt het ministerie het 'glazen plafond' te doorbreken.
Algemeen directeur Coks Stoffer zit voor Cisco Systems in het ambassadeursnetwerk en vindt het een goed initiatief. "Het geeft ons de mogelijkheid om in contact te komen met andere vrouwenorganisaties van bedrijven. Zo kunnen we ervaringen delen", zegt Stoffer. Cisco is nu drie doelstellingen aan het formuleren die het komend jaar gehaald moeten worden. Het bedrijf maakt zich met hun vrouwenorganisatie Women's Action Network (WAN) al langer hard voor meer vrouwen in het bedrijf. "Uniek aan de manier van werven van WAN is dat ook mannen aanwezig mogen zijn bij workshops en presentaties. Het gaat erom dat het participeren van vrouwen in het bedrijfsleven juist normaal wordt", zegt Stoffer.
Algemeen Directeur Bart Fehmers van IBM deed voor IBM mee in het tweede ambassadeursnetwerk. Naar aanleiding van de actiepunten die IBM voor het ambassadeursnetwerk opstelde heeft het bedrijf de diversity-award gewonnen. "De jury vond het vooral uniek dat een vrouwenorganisatie van het bedrijf het bestuur nomineerde", zegt Jantina Woudstra. Woudstra is voorzitter van de vrouwenorganisatie 'Women in Blue' van IBM. Deze organisatie organiseert onder andere de wervingsacties van IBM om het ict-imago te verbeteren. IBM wilde voornamelijk het bewustzijn creëren dat meer vrouwen in managementfuncties nodig zijn. Het bedrijf participeert nu niet meer in het ambassadeursnetwerk, maar hield wel een presentatie bij de kick-off. Daarin presenteerde IBM de factoren voor succes. "Het is vooral belangrijk dat je als vrouwenorganisatie en ambassadeur steun krijgt vanuit de directie en je moet als vrouwenorganisatie zelf de verantwoordelijkheid nemen om de noodzaak op de agenda te zetten", zegt Woudstra.
 

http://www.ambassadeursnetwerk.nl
http://www.opportunity.nl/award2003


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-04T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.