Innoveren of emigreren (Kim Loohuis)

Natuurlijk kun je blijven volhouden dat uitbesteding naar het buitenland, offshoring, niet meer is dan een botte bezuiniging, en dat hoogwaardige ict-arbeid heus niet wordt uitbesteed naar het buitenland. Erg overtuigend ben je dan echter niet.

Dit jaar is er al een klein tekort aan ict-professionals in Nederland. Volgend jaar loopt dat op tot enkele duizenden. Als er niets verandert, zijn het er binnen een paar jaar wellicht tienduizenden. Om dit probleem het hoofd te bieden moeten op korte termijn meer ict-professionals worden opgeleid. Dat kan alleen wanneer veel meer mensen kiezen voor een ict-opleiding of informaticastudie. Deze keuze aantrekkelijk maken is een schone taak voor zowel overheid als bedrijfsleven.
Verder moeten de huidige it-professionals continu zorgen dat hun kennis en vaardigheden actueel blijven en aangepast zijn aan de vraag van het bedrijfsleven. Het is 'innoveren of emigreren', constateerde een werkgroep van de IT Beroepsgroepen al. Met een oplopend tekort aan goed opgeleide ict'ers rest het bedrijfsleven immers weinig anders dan offshoring. Dat is geen angstbeeld, dat is de realiteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-04T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.