'Werken is een nieuwe uitdaging'

Hans Kamperman, onderzoeker

De ICT-loopbaan van Hans Kamperman had een glanzende start. Eerst werd zijn afstudeerscriptie bekroond door het Universiteitsfonds van de TU Delft waar hij studeerde. Om het feest compleet te maken, won hij kort daarna ook nog de Scriptieprijs van het Nederlands Genootschap voor Informatica (NGI). Niet slecht voor een elektrotechnicus, want in dat vak studeerde Kamperman af. "Maar feitelijk ligt de richting die ik heb gevolgd, informatie- en communicatietheorie, heel dicht tegen Informatica aan", zegt hij.

Hij deed zijn afstudeeronderzoek bij KPN Research. Meer toevallig dan bewust gekozen. "In overleg met mijn afstudeerbegeleiders ben ik daar gaan praten, en het klikte goed", zegt hij nuchter. Zijn begeleider bij KPN Research hield zich bezig met Mpeg4, een nieuwe multimediastandaard. Op basis daarvan ontwierp Kamperman een virtuele receptioniste, die hij ook aan een gebruikersonderzoek onderwierp.

Regelmaat

Na zijn afstuderen bleef Hans bij KPN Research werken. Even was er de verleiding om te promoveren, maar Kamperman koos toch voor het meer toepassingsgerichte onderzoek in het bedrijfslab. Hij staat weer met beide benen op de grond, want ondanks zijn bekroningen begint zijn loopbaan pas. "Ik zie werken als een nieuwe uitdaging. Ik ben nu bezig met spraaktechnologie, en daar werk ik met heel veel plezier aan. Het is leuk om je kennis nu echt in toepassingen te kunnen vertalen. In het begin was het wel vermoeiend, je bent toch nog intensiever bezig dan in je studie. Nu vind ik het gewoon lekker om in de regelmaat van werk te zitten."
Voorlopig bevalt het Kamperman wel op zijn huidige plek. "Het is een jonge, enthousiaste club mensen, en voorlopig zijn hier nog voldoende mogelijkheden en uitdagingen." Toch wil hij ook wel graag de doctorstitel halen. "Dat is dan de middellange termijn", zegt Kamperman. "En daarna verder de business-kant ontwikkelen. Tijdens mijn studie heb ik ook bedrijfskunde en marketingvakken gevolgd. Daar ben ik ook in geïnteresseerd."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Edith van Gameren
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.