Microsoft verrast L&H met overname spraakbedrijf

Microsoft neemt softwareleverancier Entropic over voor een onbekend bedrag. Dit bedrijf uit Washington D.C. maakt programmatuur voor spraakherkenning en hulpmiddelen voor het ontwikkelen van spraak-uitgeruste software.

Microsoft zal de technologie van Entropic nu integreren in zijn bestaande producten, waaronder het besturingssysteem Windows. De Belgische leverancier van spraaktechnologie Lernout & Hauspie (L&H) reageerde prompt met de mededeling dat de overname van zijn 'spraak-partner' Microsoft complementair is aan de eigen spraakprogrammatuur. L&H werkt namelijk met Microsoft samen aan het uitbouwen van zijn spraaktechnologie.

Verkeken

Het Belgische bedrijf heeft in 1996 en 1997 een totaal van 60 miljoen dollar aan investeringen ontvangen van de softwarereus. Analisten beschouwden L&H dan ook als Microsofts belangrijkste partner om Windows uit te rusten met spraakherkenning. Daarop hadden zij zich echter verkeken; enkele maanden geleden bleek dat het bedrijf van Bill Gates ook in eigen laboratoria werkt aan spraak-functionaliteit.
Nu is de twijfel aan L&H's positie verder vergroot. Volgens L&H-president Gaston Bastiaens berust dit op een misinterpretatie. "Entropic is geen grote speler in de markt en Microsoft koopt in wezen het kostbare talent van hun ingenieurs." Desondanks menen analisten dat de Entropic-technologie wel eens de standaard interface voor spraak kan worden in Microsofts programmatuur.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker