Vakbonden en ict-reuzen

De vakbonden en Pinkroccade werden het eind vorige week eens over het sociaal plan voor de zo'n 350 medewerkers die de komende twee maanden ontslagen worden. Met CMG praten de bonden alleen via de rechter.

Het is de tweede ontslaggolf dit jaar bij Pinkroccade, in omzet Nederlands op drie na grootste ict-dienstverlener. Het gaat om ruim honderd ict'ers van Pinkroccade Public. De overige ontslagen vallen door samenvoeging van werkmaatschappijen. Afgelopen voorjaar trof het bedrijf met driehonderd automatiseerders individuele vertrekregelingen. Vierhonderd anderen vertrokken uit eigen beweging, zegt het bedrijf. Bij deze eerste sanering van bankzitters dreigden de bonden naar de rechter te stappen.
Het Brits-Nederlandse CMG, Nederlands op vier na grootste ict-dienstverlener, blijft de bonden weren. Eind vorige week stonden ze tegenover elkaar bij de rechtbank in Den Haag. De bonden willen een verbod op toepassing van de ontslagregels voor uitzendbureaus. De automatiseerder weet zich echter gesteund door het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Afgelopen vrijdag stelde het CWI dat, wat de wet betreft, detacheerders en uitzendbureaus hetzelfde zijn.

 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-01T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.