Managed hosting door True

Pluz eindelijk bij de kassa

Het Britse Specialist Computer Holdings wil distributeur Pluz overnemen van Getronics en Hagemeyer. In Nederland is het bedrijf al actief via Infoproducts en Bestware.

Aandeelhouders Getronics en Hagemeyer hebben lang moeten leuren om Pluz aan de man te brengen. Zólang dat de distributeur een aantal maanden geleden weer uit de etalage werd gehaald, omdat de geruchten over mogelijke kopers die steeds weer de kop opstaken, hinderlijk werden voor de bedrijfsvoering. Kennelijk onderhandelde het Britse SCH - naar eigen zeggen het grootste Europese particuliere it-bedrijf (omzet: 1,74 miljard pond) - achter de schermen door. De overname moet nog worden goedgekeurd, maar heeft naar verluidt een waarde tussen de vijf en tien miljoen euro.
In Nederland is SCH actief via wederverkoper Infoproducts en distributeur ETC Bestware. Die onderdelen kreeg de Britse firma in handen toen het in 2000 Infoproducts Holding overnam van papiergroothandel Buhrmann. Het bedrijf uit Birmingham is in een nek-aan-nek-race verwikkeld met landgenoot Computacenter om de grootste wederverkoper/distributeur van Europa te worden. Daarnaast poogt SCH complexere diensten met meer winstmarge aan te bieden. Zo kocht het in augustus nog de salarisverwerkingsdivisie van Hays.
Pluz is in 2001 ontstaan uit de samenvoeging van Datelcom (onderdeel Getronics) en Codis (Hagemeyer). Automatiseerder Getronics bezit 49,9 procent van de aandelen; handelshuis Hagemeyer 50,1 procent. Pluz (omzet: 250 miljoen euro) bedient als distributeur van hardware en bijbehorende software wederverkopers en systeemintegratoren. Er werken, verdeeld over vestigingen in Houten en Hoogeveen, 180 werknemers. In maart dit jaar verkocht de distributeur nog zijn verhuuractiviteiten aan Livingston. Wanneer de overname doorgaat, is het aannemelijk dat Pluz wordt samengevoegd met Bestware.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-24T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.