Twinning Center opent poorten

Tevredenheid over kwaliteit van ideeën en plannen

Minister A. Jorritsma van Economische Zaken heeft gisteren het eerste Twinning Center geopend in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Het centrum biedt plaats aan 45 bedrijven. In eerste instantie is een vijftal starters geselecteerd voor een onderkomen in dit centrum.

Directeur Michiel Westerman van Twinning Network is tevreden over de kwaliteit van de ideeën en bedrijfsplannen waarmee de jonge ondernemers een bijdrage uit het start- of groeifonds willen bemachtigen. "Sommige ideeën heb ik met open mond zitten lezen." Westerman, zelf oprichter van Pink Elephant, geeft aan dat de organisatie nog niet klaar is met de eerste ronde. "Er liggen nog een paar plannen te wachten." Twinning gaat ervan uit dat één op de vijf ideeën een kans van slagen heeft. "Dat is erg hoog. Venture capitalists gaan van een lager slagingspercentage uit. Maar zij kijken voornamelijk naar de financiën. Twinning verkeert in een unieke positie, omdat er extra geld is vrijgemaakt. Hierdoor kunnen we kijken of we het ingediende idee zo kunnen ondersteunen dat het een redelijke kans van slagen heeft", aldus Westerman.

Ondersteuning

De startende bedrijven krijgen in het centrum ondersteuning van manager Jan Uijlings, afkomstig van Philips en een team van operation managers. Twinning Network praat momenteel met enkele marktpartijen om de jonge ondernemers bij te staan. Volgens Westerman gaat het hier bijvoorbeeld om een aantal uren gratis bijstand van consultants en accountants. "Ze kunnen de ondernemingen helpen bij het opzetten van een administratie. Als een bedrijf denkt een internationaal product te ontwikkelen dat de ondernemer ook in het buitenland wil presenteren, dan moet hij daar nu al in zijn bedrijfsvoering rekening mee houden. We proberen de starter hiermee vanaf het begin te helpen, zodat hij niet in een later stadium terugvalt", aldus Westerman. De gesprekken met de marktpartijen hebben tot nu toe te weinig opgeleverd om de resultaten bij de opening te presenteren.
Twinning streeft ernaar binnen enkele maanden verschillende partijen op de markt met elkaar in contact te brengen. Als bijvoorbeeld een consultant voor zichzelf wil beginnen, dan zal Twinning contact proberen te leggen met een ondernemer die een idee en technologische kennis heeft. Verder zullen bedrijven deze starters toegang moeten bieden naar hun technologie. "We werken nu aan de structuur om dit mogelijk te maken."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-23T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.