Reorganisatie NCR kost 1500 banen

Computerhardwareproducent NCR wil tot 250 miljoen dollar uittrekken voor een grootscheepse reorganisatie. Daarbij zullen 1500 arbeidsplaatsen worden geschrapt.

Volgens NCR is de reorganisatie nodig om het bedrijf te herpositioneren als aanbieder van 'totaaldiensten', in plaats van een fabrikant van hardware. Het 'nieuwe' NCR staat straks op drie benen: een datapakhuispoot, een 'financiële zelfbediening'-tak - met daarin NCR's huidige geldautomaat-activiteiten - en een bedrijfsonderdeel dat zich bezighoudt met bedrijfsautomatisering in de detailhandel. In alle drie die markten wil NCR gaan behoren tot de top-drie van marktleiders. Wat betreft de 'flappentap'-activiteiten en de detailhandelsautomatisering zit de onderneming naar eigen zeggen al in die top-drie (op respectievelijk de eerste en de tweede plaats). Op het terrein van de gegevenspakhuizen is de oorlog echter nog niet gewonnen.  JBM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-29T00:00:00.000Z Jeroen Bezem