DTO-personeel slaat alarm

Het personeel van Defensie-automatiseerder DTO heeft er tabak van. In een brandbrief aan demissionair minister Benk Korthals doet de medezeggenschapscommissie een klemmend beroep om een eind te maken aan het uitbestedingstraject.

De tijd dringt. Aanstaande maandag praat het Politiek Beraad van Defensie over de ontvlechting van DTO en het glasvezelnetwerk Nafin. De medezeggenschapscommissie (mc) zet alle zeilen bij in een uiterste poging verkoop van DTO te verhinderen. De open brief aan Korthals is ook naar alle Kamerleden gestuurd. Zelfs aan de publieke opinie is gedacht: in NRC Handelsblad zou afgelopen donderdag een protestadvertentie zijn geplaatst.
Bij de mc leeft de vrees dat het besluit over de toekomst van DTO wederom wordt uitgesteld nu het huidige kabinet demissionair is. Verder uitstel acht zij ongewenst, omdat de medewerkers, waarvan het overgrote deel mordicus tegen uitbesteding is, al twee jaar in onzekerheid leeft. Bovendien constateert zij dat er geen aanleiding meer is om een overnamepartner te zoeken. De prestaties van het agentschap zijn de afgelopen twee jaar verbeterd. De huidige malaise op de it-markt heeft het wervingsprobleem opgelost. Verder wijst de mc er fijntjes op dat de zogenaamde sterke ict-partners grote moeite hebben om zelf overeind te blijven en dat het ministerie geen financiële klapper meer kan maken.
De MC is voorts van mening dat het beheer van Nafin uit veiligheids- en kostenoogpunt nooit bij een burgerbedrijf mag komen te liggen, of losgekoppeld mag worden van DTO. Voor uitbesteding van DTO, waarschuwt zij de demissionair minister, moet een hoge prijs worden betaald. "De staatsveiligheid komt in gevaar en de ict-kosten gaan omhoog, terwijl de kwaliteit van de dienstverlening vrijwel zeker omlaag gaat."

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-25T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.