Centric eist snel besluit van twijfelaars

Aino-personeel voelt zich onaangenaam onder druk gezet

Automatiseerder Centric zet ex-medewerkers van Aino die nog niet hebben aangegeven over te willen stappen in een brief onder druk. De gemoederen zijn daardoor hoog opgelopen. Zware woorden als 'intimidatie' en 'bedreigingen' zijn gevallen.

CNV-bestuurder Wim Burggraaf waarschuwt dat de betrokken medewerkers niet impulsief moeten reageren. "Wie nu uit kwaadheid besluit niet over te stappen naar Centric, maar geen ander werk heeft, krijgt een probleem met het verkrijgen van een ww-uitkering bij UWV-GAK. Je kunt beter aan de slag gaan bij Centric en eventueel later weggaan als het je niet bevalt."
Centric wijst er in de brief op dat er juridisch sprake is van het overnemen van contracten van Aino, waarbij de voorwaarden, waaronder concurrentie- en relatiebeding, ongewijzigd overgaan. De automatiseerder stelt daarbij nadrukkelijk dat het voor ex-medewerkers van Aino niet geoorloofd is lopende opdrachten bij andere firma's onder te brengen of in dienst te treden van de opdrachtgever, op straffe van 10.000 euro boete per overtreding per dag.
De brief, ondertekend door Centric-directeur Gerard Sanderink, is bij diverse ex-Aino medewerkers in het verkeerde keelgat geschoten. Reacties reppen van 'intimidatie' en 'bedreigingen'. CNV'er Burggraaf vindt de brief te hard aangezet - "zoiets werkt averechts" - maar begrijpt het belang van Centric. "Dat bedrijf heeft opdrachten met bijbehorende diensten van Aino overgenomen en wil de personele bezetting zo snel mogelijk rond krijgen. Anders krijgen ze de klussen niet geklaard." Dat de automatiseerder wijst op het concurrentiebeding vindt de vakbondsbestuurder niet meer dan logisch. Overigens is het wel zo dat medewerkers die niet mee gaan naar Centric, niet meer gehouden zijn aan een beding, stelt de vakbond.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-25T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.