Price Waterhouse en Philips komen belang in Origin overeen

Price Waterhouse neemt een minderheidsbelang in Origin. Het accountant- en adviesbureau en Philips Electronics, het moederbedrijf van Origin, hebben hierover een intentieverklaring getekend. Over de grootte van het belang zijn geen verdere mededelingen gedaan. Naar verwachting moet de transactie eind december zijn afgerond.

Origin en Price Waterhouse werken al langer samen in grote automatiseringstrajecten. Daarbij voert het adviesbureau het voorwerk uit (het herontwerpen van bedrijfsprocessen) en Origin de technische uitvoering, zoals de implementatie van standaard erp-pakketten van Baan en Sap. Volgens een analist is de samenwerking vooral op Europa gericht. Daar is de positie van Price op de automatiseringsmarkt nog niet sterk. Hij sluit niet uit dat de werkverdeling tussen de twee bedrijven niet bij alle Origin-medewerkers even goed valt, omdat het meest uitdagende werk bij Price ligt. Mocht er een gehele overname komen, dan is de kans groot dat de veelzijdige medewerkers vertrekken, voorspelt hij.

Origin afstoten

Sommige analisten zien in de aankondiging een poging van Philips om Origin langzaam aan los te weken van het moederconcern. De dienstverlening van Origin behoort niet tot de kernactiviteiten van het Eindhovense bedrijf. Maar met Origin moet nog veel gebeuren. Wanneer het bedrijf dat vorig jaar een verlies leed van 108 miljoen gulden, weer goed op de rails staat, zou het verkocht kunnen worden, luidt hun verklaring. Volgens andere bronnen heeft de elektronica-onderneming reeds de afgelopen maanden geprobeerd zijn dochter te verkopen. Toen dat niet lukte, koos het bedrijf voor de alliantie met Price. Ook zou Philips het beheer van de eigen IT-infrastructuur, dat nu nog door Origin wordt uitgevoerd, weer in de eigen organisatie willen terugbrengen. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.