Bouwstenen in ict-land (19 Flex)

It-detacheerder Flex gaat er prat op dat het nooit kantoor houdt in de gebruikelijke dozen op industrieterreinen langs de snelweg. Het restaureert liever oude panden in stadskernen.

zoals het regiokantoor Geldrop en het hoofdkantoor in de Rotterdamse Westerstraat. Dit hoofdkantoor kent een roerige geschiedenis. Het herenhuis op een steenworp afstand van de Maas dateert uit 1897 en overleefde als een van de weinige panden het bombardement op 14 mei 1940.
Het diende ooit als burgemeesterwoning en als bank -- in het souterrain staat nog steeds de bijbehorende kluis. Voordat Flex het pand betrok diende het als scheepvaartkantoor voor onder meer Rijn Schelde Verolme (RVS). De buitenkant van het pand is niet het opmerkelijkste; de lopers, het marmer en de klassieke betimmering en de grote kroonluchters binnen, maken de meeste indruk.
Kantoor houden in het oude stadshart heeft voor een it-bedrijf ook nadelen; regelmatig blijkt er 's ochtends een ruit stuk. Bij een recente inbraak verdwenen onder meer een aantal digitale camera's. En wordt er in de buurt geheid, dan staat het pand te schudden op zijn vesten.
 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-18T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.