Optimix richt IT-fonds op

Optimix Vermogensbeheer heeft een technologiefonds in het leven geroepen. Dit Optimix Technology Fund is genoteerd aan de Amsterdam Effectenbeurs en belegt in aandelen van IT-bedrijven. Het zal zijn prestaties meten aan de gespecialiseerde Morgan Stanley High Tech-index. Het aandeel wordt geïntroduceerd op een koers van twintig gulden. De inschrijfperiode sluit op 13 oktober, 15.00 uur. SNS Securities verzorgt de introductie.

Het Optimix Technology Fund pretendeert een eenvoudiger toegang tot de IT-markt te bieden. Volgens Optimix bestaat hier behoefte aan. Ondanks het snel toenemende belang van de IT-sector zijn aandelen van automatiseringsbedrijven in de meeste beleggingsportefeuilles nog ondervertegenwoordigd. Vooral in Europa hebben institutionele beleggers een onevenredig klein deel van hun vermogen in de IT-sector belegd. Niet-gespecialiseerde beleggers, waaronder veel particulieren, beschikken vaak niet over het inzicht om technologische vernieuwingen op waarde te schatten. Het IT-fonds van Optimix laat zich adviseren door specialisten (waaronder Compaq-topman Roel Pieper) die ontwikkelingen het juiste perspectief geven, aldus de vermogensbeheerder. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-10T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.