Amerikaans SCM koopt 2-Tel uit St.Oedenrode

Het Amerikaanse hardwarebedrijf SCM Microsystems heeft het Nederlandse bedrijf 2-Tel overgenomen. Het legt voor de onderneming uit Sint-Oedenrode, waar zeven personen werken, negen miljoen dollar op tafel.

Volgens Mladen Filipan, directeur 2-Tel, wil de Amerikaanse producent van PC-gebaseerde smartcard-terminals zoveel geld betalen, omdat "wij vooruitstrevende technologie en applicaties voor het veilig betalen op internet in huis hebben". Naast grootaandeelhouder Filipan heeft ook investeringsmaatschappij Dinvest (in handen van de familie Diks, eigenaar van Beter Bed) haar aandelen van de hand gedaan.
2-Tel is zo'n drie jaar geleden opgericht en ontwikkelt chip- en smartcardoplossingen voor de detailhandel en internet. Filipan besloot tot verkoop, omdat er naar zijn zeggen veel interesse voor de 2-Tel-oplossingen bestaat, maar het bedrijf te klein is om miljoenenorders aan te nemen. Onder de vlag van SCM Microsystems, dat terminals levert voor online retail- en e-commerce applicaties, kan dit nu wel. Bovendien mogen de medewerkers van 2-Tel de beveiligingsstrategie van de PC- en netwerkdivisie van SCM bepalen.   RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.