'Robuuste omzetgroei'

Kender Thijssen

Een opvallende klimmer in de Computable 100 is Kender Thijssen. De ict-dienstverlener steeg van plaats 92 naar 74. Waar de trend een licht dalende omzet is, zag Kender Thijssen de omzet in 2003 met maar liefst 42 procent stijgen. En dat betreft ook nog eens autonome groei.

Ceo Harm Altena: "De belangrijkste reden voor onze sterke omzetgroei is de focus die wij in de organisatie hebben aangebracht richting onze klanten. Wij willen een huisleverancier zijn voor een groot aantal klanten. Daarnaast willen we voor een kleinere groep klanten een strategische ict-partner zijn. Daarbij kijken we als een architect naar de klant. Het gaat er om hoe wij met behulp van ict de klant kunnen helpen zijn doelstellingen te verwezenlijken. Wij zijn in staat om de systemen zeven dagen per week, 24 uur per dag in de lucht te houden. We garanderen klanten optimale beschikbaarheid. Ook maken we kosten inzichtelijk."
Kender Thijssen richt zich vooral op bedrijven en organisaties met honderd tot tweeduizend medewerkers. Altena is positief over de ontwikkeling van de markt. "De markt trekt weer terdege aan. Dat merken wij ook. In de eerste zeven maanden van dit jaar is onze omzet met 37 procent gegroeid. Tegelijkertijd merken we dat klanten veel kritischer zijn. Klanten zijn minder geïnteresseerd in het aanschaffen van deeloplossingen. Ze zijn er zich van bewust dat ze met ict hun eigen bedrijfsvoering kunnen verbeteren. Het gaat daarbij met name om het integreren van allerlei informatiebronnen. Dat is het op een goede manier ontsluiten van content, deze als management informatie presenteren op basis waarvan organisaties steeds sneller en beter kunnen sturen. Het is een ontwikkeling die ik op dit moment veel tegen kom bij klanten."
"De economische omstandigheden zijn nog steeds niet zo goed. Onze klanten weten waar de bodem ligt en van daaruit gaan ze weer investeren in ict. Ze zijn heel kritisch met betrekking tot de vraag waarin ze gaan investeren en wat dat vervolgens op gaat leveren. Wij proberen dat als Kender Thijssen inzichtelijk te maken."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T00:00:00.000Z Bas Vlugt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.