'2004 zal nog vlak zijn'

Ericsson

Ericsson heeft een periode achter de rug waarin de kosten in lijn gebracht moesten worden met de gedaalde omzetcijfers. Aan de zware herstructureringsprogramma's ontkwam ook de Nederlandse organisatie niet, maar het snijden lijkt nu zijn vruchten af te werpen. In 2002 daalde de omzet nog met bijna 50 procent, terwijl in 2003 het omzetverlies beperkt bleef tot 4,9 procent. Deze prestatie leverde Ericsson toch nog een bescheiden stijging op in de Computable 100, van plaats 22 naar 21.

"2004 is eigenlijk een jaar waarin wij die stabilisatie van de groei zullen voortzetten", zegt Nils de Baar, de sinds 1 juli aangetreden Nederlandse countrymanager van Ericsson. "We streven naar een lichte groei, maar 2004 zal nog wel vlak zijn."
Een lichtpunt voor Ericsson is het feit dat een aantal telecomaanbieders op umts gebaseerde diensten gelanceerd hebben. "Voor Ericsson als leider in mobiele infrastructuren is dat belangrijk nieuws. Interessant is nu om te zien hoe snel dat soort diensten door de markt opgepikt gaat worden. Daarvan zal zonder meer afhankelijk zijn wat voor nieuwe groei dat weer voor Ericsson oplevert. Naast het leveren van de infrastructuur willen we ook sterk groeien in diensten, die zich onafhankelijk kunnen ontwikkelen van de infrastructuurbusiness. Een heel goed voorbeeld is managed services, waarbij wij delen of de gehele telecom-operatie en exploitatie van een netwerk uit handen nemen van een operator. Zoals voor Telfort, waarbij we het grootste gedeelte van de operatie van het mobiele netwerk voor onze rekening nemen. Telecommunicatie is op zich nog steeds een groeimarkt. De groeipotentie is wel aanwezig, maar het zal met name in West Europa een bescheiden groei zijn. Het is niet iets wat vergeleken kan worden met eind negentiger jaren. Onze verwachting is ook niet dat een dergelijke groei terugkomt. Die ontwikkeling werd gedreven door een aantal ontwikkelingen waar behoorlijk de lucht uit gelopen is."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T00:00:00.000Z Koen Stegeman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.