'Onstuimige omzetgroei'

BBned

Breedband access provider BBned maakt een elegante entree in de Computable 100 op plaats 86. De omzet van dit nog jonge ict-bedrijf schiet de lucht in. In 2003 steeg de omzet van twaalf naar 39 miljoen euro, een groei van 236 procent. Een jaar eerder was dat 1850 procent. Telecom Italia heeft een meerderheidsbelang in BBned.

Ceo Hans Rietkerk: "Medio 2000 werd BBned opgericht met een startkapitaal van honderd miljoen euro. Ook midden in de internethype van toen hebben wij ons strak aan ons business plan gehouden en dat heeft zijn vruchten afgeworpen, zo blijkt nu. Daarnaast is ook onze aandeelhouder in ons blijven geloven. We ondergaan op dit moment een fenomenale groei maar het is ook een assetbusiness: dit jaar hebben we dertig miljoen euro geïnvesteerd. Ons business plan wordt gekenmerkt door realisme, waarbij we ons continu afvragen wat op dat moment in deze turbulente markt haalbaar is. De wereld waar wij ons in begeven is er een waar naast kwaliteit vooral ook schaalgrootte geldt. Er is een enorme prijserosie gaande dus moet je het rendement uit volumes halen. Dat gaat goed, maar wij willen vooral de meest innovatieve en kwalitatieve speler zijn in Nederland. Straks komen er technieken waarmee snelheden gehaald kunnen worden van 25 Megabit per seconde. Ook het Bellen via dsl begint zijn plaats in de markt te veroveren. Voice over dsl is efficiënt en veel voordeliger voor de gebruiker dan de traditionele telefonie. We voorzien daar ook nog een enorme groei. Natuurlijk zal op een gegeven moment de forse groei op de markt van breedband gaan afnemen, maar er komen ook steeds nieuwe producten op de markt, die Ddsl als medium nog verder zullen gaan uitnutten. En natuurlijk zijn we ons ook al aan het voorbereiden op de toekomst, want glas is de toekomst van de telecommunicatie-infrastructuur."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T00:00:00.000Z Bas Vlugt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.