Eems-Dollard Regio mist technologie

De Eems-Dollard Regio (EDR) is dringend op zoek naar subsidieaanvragen voor grensoverschrijdende technologieprojecten. De pot van 3,3 miljoen euro zit nog steeds vol.

Het land van Eems en Dollard beslaat Groningen, Drenthe en de Duitse regio's Ostfriesland, Emsland en Landkreis Cloppenburg. De in 1977 opgerichte EDR heeft tot doel de samenwerking in de Nederlands-Duitse grensstreek te stimuleren.
De organisatie (http://www.edr-org.de) coördineert bijvoorbeeld de uitvoering van het communautair initiatief Interreg om economisch zwakkere transnationale regio's te helpen. Tot en met 2006 loopt Interreg IIIa, waarvoor de Europese Unie aan de Eems-Dollard-regio 35 miljoen subsidie beschikbaar heeft gesteld aan interregionale projecten. Daarvan is 3,3 miljoen euro voor technologische samenwerking bedoeld.
 
"Dat onderdeel is ons zorgenkindje", zegt een zegsman van EDR. "Uitgezonderd een op internet gebaseerd schoolproject voor taalontwikkeling over de grens is er geen enkel ander voorstel ingediend. Wij zijn dus dringend op zoek naar plannen." Voorwaarde is wel dat de voorstellen te maken hebben met een publiekrechtelijk orgaan of overheids-/non-profitinstelling uit de regio.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.