Sanderink komt over de brug

G. Sanderink heeft eieren voor zijn geld gekozen. Op vrijdag 25 september heeft Multihouse 5,9 miljoen gulden betaald aan het samenwerkingsverband van de zeven nutsbedrijven (Frigem, Obragas, Intergras, Nutsbedrijven Maastricht, Nutsbedrijf Amstelland, Edon en PNEM). Daarmee is een einde gekomen aan het geschil rond het automatiseringsproject Numis 2000 dat de teloorgang van Multihouse inleidde.

Eind april kwamen beide partijen een schadeloosstelling van 5,9 miljoen gulden overeen. Sanderink, die Multihouse in juni verwierf, weigerde echter te betalen, omdat er in zijn ogen geen ondertekende overeenkomst aan ten grondslag lag. De rechter stelde op 16 september de nutsbedrijven in het gelijk. Sanderink bleef echter volharden in een weigerachtige houding, omdat het volgens hem om een principekwestie ging. Hoe principieel bleek anderhalve week later, toen hij besloot de claim toch af te wikkelen. Praktische overwegingen hebben hierbij een rol gespeeld. Sanderink zag in dat een bodemprocedure geen zin had en wil zijn handen vrij hebben om eindelijk met Multihouse aan de slag te gaan. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-03T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.