Bouwstenen in ict-land (17 Sun)

Serverleverancier Sun Microsystems heeft in de loop van de tijd meerdere gebouwen betrokken, voornamelijk in Amersfoort, om de groei op te vangen. Nu is een nieuw hoofdkwartier gebouwd in plaats van enkele verspreide panden.

De verhuizing naar dit aanvullende grotere pand is onlangs afgerond.
Dit moderne kantoor met glazen doorkijk is ontworpen door architectengroep HOK (Hellmuth, Ogata, Kassabaum), ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe - grotendeels leegstaande - Cisco-hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost (zie Bouwstenen 7). Gelukkig voor die netwerkleverancier is het complex opgezet voor meerdere huurders. Het gebouw van Sun is ingericht voor dat bedrijf alleen. Door de recente wereldwijde ontslagronde - president Scott McNealy bezweert het bij deze ene te laten - is het nieuwe hoofdkwartier niet helemaal gevuld.
Sun had twee kantoren van elk vierduizend vierkante meter te Amersfoort. Het vorige hoofdkwartier, aan de Computerweg, is deels verlaten zodat de 'achterblijvers' ruimer zitten. Het nieuwe op de groei gebouwde hoofdkantoor, aan de Disketteweg, meet 7000 vierkante meter. Daarvan is nu ongeveer 3500 vierkante meter in gebruik. In dit pand zijn flexibele werkplekken ingericht op basis van de eigen 'slanke client' Sunray-machines en de onlangs aangekondigde Linux Desktop-omgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Correctie:

Het in bovenstaand artikel genoemde en getoonde hoofdgebouw van Sun Microsystems is niet ontworpen door HOK, maar door: Galis Architectenburo, Delft

Ontwikkeling en bouw:
Lithos Bouw en Ontwikkeling, Amersfoort

H.W. Visscher, architect

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.