Apple valt hard terug

Computerproducent Apple lijkt toch te lijden onder het gebrek aan nieuwe Macintosh-computers met snellere processors. Het bedrijf onthulde vorige week sterk tegenvallende financiële resultaten voor het afgelopen kwartaal. De winst valt ongeveer 33 procent lager uit dan de computerleverancier zelf had verwacht.

Dit nieuws had desastreuze gevolgen voor de aandelenkoers van Apple. Die daalde met 52 procent doordat maar liefst 132,4 miljoen aandelen van eigenaar wisselden. Dit kostte het bedrijf een marktwaarde van negen miljard dollar. Ook leverde het de dubieuze eer op dat het aandeel Apple nu op de achtste plaats staat van meestverhandelde aandelen op een enkele dag in de Amerikaanse beursgeschiedenis.

Tegenslag

Apple zelf wijt de tegenvallende resultaten aan tegenvallende verkoop, met name in september. Die maand is normaliter een gunstige maand voor de Mac-fabrikant doordat dan het nieuwe studiejaar begint. Daarnaast viel de afzet van de nieuwe G4 Cube-computer tegen, terwijl die machine pas enkele weken op de markt is.
Analisten wijten Apple's huidige malaise aan het gebrek aan echt nieuwe machines met snellere processors. Naar verluidt produceert toeleverancier Motorola nu pas proefexemplaren van de langverwachte G4 Plus-processor. Apple heeft dan ook onlangs computers aangekondigd met dubbele processors, van de huidige G4-generatie.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.