JP Morgan draait deal met IBM terug

Financiële instelling JPMorgan Chase haalt vierduizend werknemers terug die eind 2002 in een uitbestedingsovereenkomst naar IBM zijn overgegaan. Het contract, met een initiële looptijd van zeven jaar en een waarde van ruim vijf miljard dollar, wordt eind 2004 ontbonden.

JPMorgan nam onder de overeenkomst bepaalde technologieën af als diensten 'op afroep' ('on demand'), een concept dat door IBM hevig gepromoot wordt. Begin dit jaar nam de zakenbank branchegenoot Bank One over en werd de IBM-deal opnieuw onder de loep genomen. Bank One investeerde onlangs ruim een miljard dollar in nieuwe technologie, onder meer in een constructie met drie datacentra die de mogelijkheid hebben om toekomstige groei op te vangen.
"Er zijn grote technologie-investeringen gedaan bij Bank One, die kunnen worden ingezet", aldus Austin Adams, cio bij JPMorgan in The Wall Street Journal. De diensten van Big Blue zijn daardoor niet meer nodig.
IBM blijft overigens nog tot eind dit jaar onder de contractvoorwaarden werken en blijft een van JPMorgans grootste it-leveranciers. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-24T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.