San Francisco in de ban van Oracle

Verslaggever Kim Loohuis bezocht voor Computable van 17 tot 22 september Oracle Open World in San Fransisco. Een sfeerverslag.

De stad is rood en wit gekleurd. Vlaggen aan lantaarnpalen, grote billboards die je tegemoet schreeuwen, bussen met een laag rode verf en overal lopen mensen met badges. Het is Oracle Open World in San Francisco.
Wanneer ik incheck in het hotel, vraagt de dame achter de balie of ik voor Oracle kom. Ik antwoord bevestigend en enigszins beschuldigend zegt ze: "Jullie hebben de hele stad overgenomen!" Werkelijk ieder hotel is volgeboekt. Met Oraclemedewerkers, -gebruikers, -partners en journalisten. Op maandag, de openingsdag van de conferentie, vertelt president Chuck Philips dat er zelfs mensen zijn ondergebracht in hotels veertig mijl buiten de stad. Zij worden iedere dag met de Oracle-bussen getransporteerd naar het conferentieoord The Moscone Center.
Er lopen in dit immense conferentiecentrum zo'n 35.000 mensen rond. 35.000, het inwoneraantal van een flink dorp! De grootste Oracle-conferentie ooit, noemt Philips het. En een van de grootste conferenties die ooit in San Francisco is gehouden.
De sfeer is die van iedere andere grote gebruikersconferentie, al hangt hier ook een vleugje verwachtingsvolle spanning. Dat heeft vooral te maken met de aankondiging die Oracle de week voorafgaand aan de conferentie deed: "We nemen Siebel over." Maar deze spanning is vooral te voelen onder de ruim 350 journalisten. De rest van de aanwezigen raakt er minder opgewonden van. De ontwikkelaars liggen comfortabel te wifi'en in de door Novell gesponsorde beanbags die her en der verspreid liggen. En in de Exhibition Hall verdringen de bezoekers zich rond de stands, want daar valt altijd wat te halen of te winnen, van een t-shirt tot complete home-entertainmentsystemen en auto's.
En natuurlijk worden er ook veel zaken gedaan, gezien de hoeveelheid visitekaartjes die van eigenaar wisselen. Verspreid over vier dagen worden ruim driehonderd sessies gehouden voor gebruikers, ontwikkelaars en partners. De grote animo zorgt voor ellenlange rijen voor de deuren van de verschillende tracks.
Na zes dagen geeft Oracle San Francisco weer terug aan haar bewoners, maar het bedrijf vertrekt niet met stille trom. De bezoekers worden op de laatste avond getrakteerd op een grootse happening, afgesloten met een gepassioneerd concert van de Counting Crows. Het blijft nog lang onrustig in de stad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-30T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.