Sendo begint groot configuratiecentrum

Sendo, een nieuw bedrijf op gebied van mobiele telefoons, gaat in Zevenaar zijn Europese distributie- en configuratiecentrum opzetten. Daar zal ook de software op de mobieltjes worden gezet. Naar verwachting zal het centrum in maart 2001 werk bieden aanenkele honderden werknemers.

Sendo werd een jaar geleden opgezet door een groep ontevreden managers afkomstig van Motorola en Philips. Ze vonden hun voormalige werkgevers te weinig flexibel. Chief executive officer is Hugh Brogan die bij Philips de leiding had over de bedrijfsonderdelen die PC-randapparatuur maken. Ook Howard Lewis (chief operating officer) en Kevin Walsh (director industrial operations) hebben bij Motorola en Philips gewerkt.
De nieuwe onderneming maakt mobiele telefoons, waarvan de software volledig wordt aangepast aan de specifieke wensen van operators. Het nieuwe distributiecentrum te Zevenaar zorgt ervoor dat al deze verschillende eindproducten worden gemaakt dicht bij de klant. Het streven is een maximale flexibiliteit voor de operator te realiseren. De Nederlandse bedrijven Five Star Forwarding & Logistics in Schiphol en Tiemex Logistics te Zevenaar nemen het logistieke traject voor hun rekening.  CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.