Pieper: kroonprins Pfeiffer

Roel Pieper is benoemd tot senior vice-president van Compaq. Hij gaat zich bezighouden met de wereldwijde verkoop, marketing en klantondersteuning en is verantwoordelijk voor de helft van de 28.000 werknemers bij Compaq.

Tot zijn belangrijkste taken rekent Pieper de positionering van Compaq en het onder controle houden van de groei. Het automatiseringsbedrijf wil in het jaar 2000 tot de top drie van de grootste computerbedrijven ter wereld behoren. In cijfers betekent dit een omzetgroei van 18 miljard ultimo 1996 naar 30 miljard tegen het einde van deze eeuw. Pieper verwacht dat Compaq samen met Microsoft en Intel in de toekomst de dienst zal uitmaken.
Pieper komt van Tandem dat een paar maanden geleden door Compaq is overgenomen. Daarvoor bekleedde hij topfuncties bij AT&T en het Duitse Software AG. De veertigjarige oud-basketbalinternational wordt door velen gezien als beoogd opvolger van Compaq-ceo Eckhard Pfeiffer (57). Kroonprins Pieper wil zich - bang om in een wespennest te geraken - hierover echter niet uitlaten. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.