'Blij met geld voor kennis'

ICT~Office wil meer aandacht voor informaticaonderwijs

ICT~Office reageert positief op het extra geld voor kennis en innovatie van het kabinet op Prinsjesdag. Deze investeringen hebben volgens de branchevereniging van ict-bedrijven alleen effect als de regering de overdracht van deze kennis naar het bedrijfsleven beter invult dan nu het geval is.

Volgens ICT~Office is het zaak om alle economische sectoren door te lichten om met ict de achterblijvende arbeidsproductiviteit weer op te krikken. "De plannen van het kabinet met het programma ICT in Sectoren, waarvoor 80 miljoen euro gereserveerd is, zijn een goede stimulans voor de economie. Ook de voorgenomen investeringen van 20 miljoen euro in de economisch belangrijke activiteiten water, bloemen en voedsel, high-tech producten en de creatieve industrie is een goede zaak", zegt ICT-Office-directeur Sylvia Roelofs in een persbericht. Volgens de branchevereniging is er met deze sectorgerichte aanpak ook eer te behalen in andere gebieden.

Informaticaonderwijs

ICT~Office wil daarnaast meer aandacht voor een goede aansluiting van het informaticaonderwijs op de ict-praktijk. Naast het tekort aan ict'ers waar de sector nu mee kampt, zijn de opleidingen op dit moment ook niet goed genoeg afgestemd op de behoefte in de markt. De ict-schoolverlaters beschikken over te weinig specifieke vaardigheden en ontberen kennis over opkomende standaarden. Ook is er volgens ICT~Office nog te weinig aandacht in het onderwijs voor het beheren van automatiseringsopdrachten die in het buitenland uitgevoerd worden.
VNO-NCW stelt in een persbericht dat het kabinet terecht extra geld uittrekt voor innovatie en toponderzoek. Verder wil de werkgeversorganisatie blijvende aandacht voor verlaging van de administratieve lasten, waarvan ondernemers de effecten nu nog te weinig merken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-23T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.