Managed hosting door True

Gewone taal bij bouwen software

 

AMSTERDAM - Communicatiestoornissen tussen toekomstige gebruikers en software-ontwikkelaars leiden dikwijls tot verkeerde applicaties. In een project van de NWO-Stichting Informatica-onderzoek in Nederland (Sion) is aan de Vrije Universiteit een methode ontwikkeld waarmee die stoornissen vermeden kunnen worden.

De methode is gebaseerd op de natuurlijke Nederlandse of Engelse taal, waarin de abstracte en lastig te interpreteren modellen van nieuwe programmatuur worden vertaald voordat een ontwikkeltraject start. Op die manier kunnen ontwikkelaars voorkomen dat ze gaan werken met onjuiste interpretaties van gebrekkige probleembeschrijvingen.
Daarnaast worden de modellen vertaald voor een systeem waarin de gebruikers al interactief met een prototype van het toekomstige systeem zelf kunnen experimenteren. Hun bevindingen worden verwerkt in een volgende versie van het prototype of het toekomstige systeem zelf..
Met behulp van deze twee validatietechnieken kunnen incorrecte, incomplete of ontbrekende functies in een vroegtijdig stadium worden herkend. Zij zijn een aanvulling op de traditionele methode van systeemontwikkeling waarbij gebruikers en automatiseerders samen een document van eisen opstellen. CZ

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1328110). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×