Inschrijving UCC gesloten

Vandaag sluit de inschrijving voor de aandelen van UCC. De IT-dienstverlener uit Nieuwegein, met als specialisatie detachering, brengt zijn aandelen onder op de Nieuwe Markt van Amsterdam Exchanges (NMAX), waar ook de automatiseerders Polydoc en CSS hun aandelen onderdak hebben verleend.

Vorige week lag deze pas opgerichte beurs voor kleine ondernemingen onder vuur. Volgens directeur Dekker van de Nederlandse Participatie Maatschappij (NPM) leidt de NMAX een zeurderig bestaan. Er is nauwelijks handel, de bedrijfsresultaten vallen tegen en van koerswinsten is nauwelijks sprake. Dekker verdenkt aandeelhouders ervan dat zij de NMAX gebruiken om hun aandelenkapitaal te verzilveren. Nieuw geld aantrekken voor investeringen komt bijna niet voor. Hij vindt dat de Rabobank, die drie van de vier bedrijven naar deze beurs bracht en nu ook de beursgang van UCC begeleidt, te hoge introductiekoersen hanteert.
Christian Peters, algemeen directeur, zegt niet geschrokken te zijn van de kritiek op NMAX en de Rabobank. "Ik ben ervan overtuigd dat UCC een waardevol fonds is voor NMAX. Ik wil me concentreren op de beursgang en mij door niets laten afleiden." Mocht de vraag vele malen hoger zijn dan verwacht, dan verspreidt Rabo Securities nog maximaal 360.000 additionele aandelen (de zogeheten green shoe).
De introductieprijs van het aandeel UCC Holding N.V. zal naar verwachting tussen de 11 en 12,50 gulden komen te liggen. De transactie omvat een herplaatsing van 2.400.000 gewone aandelen die worden verkocht voor rekening van de verkopende aandeelhouders. Dit zijn de huidige eigenaren P.C.L. Peters, W.B.L. Verloop en C. van Winkoop. De inschrijving opende op 1 september en sluit vandaag. De definitieve prijs zal na sluiting op 8 september worden bekendgemaakt. Dat is ook de eerste dag van notering. Betaling en levering van de aandelen wordt op 11 september verwacht.
De verkopende aandeelhouders behouden een meerderheidsbelang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-05T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.