Rode cijfers bij KPN vanwege hoge ambitie

nbsp;   "Een middelgroot slagvaardig communicatiebedrijf uit een relatief klein land", zo omschreef KPN-bestuursvoorzitter Paul Smits zijn bedrijf bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Maar uit die cijfers bleek dat KPN fors heeft moeten inboeten aan slagkracht. Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf moest KPN Telecom een verlies rapporteren.

Bij een omzet van 5,2 miljard euro, moest KPN een verlies incasseren van 19 miljoen euro. Het operationeel resultaat, de Ebitda, was met 1,7 miljard euro wel positief. Maar voor de Ebitda gaf KPN wel de waarschuwing dat deze 'enigszins zal achterblijven bij de eerder aangekondigde 3,6 miljard euro'.
Bij de presentatie van de cijfers deed KPN grote moeite aan te tonen dat het bedrijf gezond is, en dat de verliezen het gevolg zijn van de hoge ambitie. De aankoop van de Duitse mobiele aanbieder E-Plus is rechtstreeks verantwoordelijk voor het negatieve resultaat.
De cijfers maken duidelijk dat de financiële middelen van KPN tot het uiterste zijn opgerekt. Niet voor niets maakte KPN bij de presentatie van de halfjaarcijfers melding van een positief effect van 2 miljard euro, door partner NTT Docomo, dat buiten de rapportageperiode valt. Wat ook buiten deze balans valt is de betaling van de Duitse Umts-licentie, waar KPN 14,3 miljard gulden voor moet betalen.   MH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.