Bouwstenen in de ict (41 Hewlett-Packard)

Naar verwachting betrekt Hewlett Packard Nederland in het voorjaar van 2004 zijn nieuwe kantoorpand in het Utrechtse kantorenpark Papendorp. Het gebouw is ontworpen door Maarten Sanders van OIII Architecten.

Sanders koos in zijn ontwerp voor een structuur van vijf gebouwen die dicht aaneengesloten zijn gesitueerd rond een centraal plein. Er is gebruik gemaakt van donkerrood metselwerk met aluminium en sierbeton. Het plein grenst aan de centrale ontvangsthal. Op de begane grond komt een restaurant met zeshonderd zitplaatsen, een vergadercentrum en een aantal demoruimtes. Voor HP worden ongeveer 1800 werkplekken ingericht, waarmee het gebouw voor 80 procent bezet is. De overige ruimte is voor de vrije verhuur.
Voor de inrichting van het binnenterrein trok projectontwikkelaar AM Vastgoed de Delta Vormgroep aan. Landschapsarchitect Jelle Bennema koos voor een groot aantal bomen in verhoogd metselwerk rondom een antraciet natuurstenen plein.
Eerder al betrokken medewerkers van Atos Origin, Cap Gemini en Kpmg Consulting hun nieuwe panden in het kantorenpark Papendorp.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-05T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.