Ordina neemt Solidium over

Dienstverlener Ordina neemt Java-specialist Solidium over. Dat maakten de twee bedrijven afgelopen week bekend. De overname, betaald in contacten, moet over twee maanden afgerond zijn.

Solidium verwacht dit jaar een omzet van ongeveer 18 miljoen euro. Het bedrijf ontwikkelt Java/J2EE-oplossingen en haalt een aanzienlijk deel van de omzet in de financiële wereld.
Directeur van Solidium, Anton Greve, wil enkele dagen na de bekendmaking nog niet uitgebreid reageren. "We zitten daarvoor nog te veel in de beginfase. Het zijn twee goede bedrijven, we hebben er alle vertrouwen in."
Ronald Kasteel, algemeen directeur Ordina, noemt Solidium een uitstekend voorbeeld van het soort bedrijven waarnaar hij al enige tijd op zoek is. Kasteel staakte begin dit jaar het gevecht met Getronics om PinkRoccade. Dat weerhoudt Ordina niet van groei, zegt hij resoluut. "Met PinkRoccade waren we in één stap groter geworden. Die groei zal nu langzamer gaan. Maar Ordina wil nationaal kampioen worden als specialist, op meerdere terreinen."
Ordina betaalt contant voor Solidium. Een deel van de koopsom hangt af van het resultaat van Solidium in 2005.
 
Van Mainframe naar Java
Het door Ordina over te nemen Solidium telt nu ongeveer 180 medewerkers en profileert zich inmiddels als Java/J2EE-specialist. Het bedrijf heeft haar wortels in de wereld van het mainframe en is de afgelopen jaren aardig gekrompen wat personeel betreft: begin 2001 had het bedrijf ruim vierhonderd medewerkers.
De softwareontwikkelaar onstond in 1998 uit de fusie tussen Client Solutions uit Tiel, een dienstenleverancier voor AS/400 IBM-servers en het bedrijf Match 4 uit Zoetermeer, beheerder van mainframecomputers. Solidium breidde een jaar later uit met Unix-beheerder Xirion uit De Meern, Lotus-specialist Cadenz uit Capelle a/d IJssel en AS/400-beheerder Olympic uit Hilversum. In 2002 lijfde het bedrijf Bartox in, een ontwikkelaar van beveiligingssoftware voor financiële instanties, verzekeringsmaatschappijen en de overheid.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-09T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.