SAP brengt SAP SI naar de beurs

Vanaf woensdag 13 september heeft SAP Systems Integration (SI) een notering aan de 'Nieuwe markt'-index van Beurs in Frankfurt.

Die dag worden 8,73 miljoen aandelen SAP SI voor een uitgifteprijs tussen de 16 en 19 euro aangeboden. Deze aandelen komen van SAP AG en een aantal institutionele beleggers waaronder Software AG en Siemens' Business Services IT. Moederbedrijf SAP AG heeft momenteel 62 procent van de aandelen in handen. Door de emissie zal dit afnemen tot 53,7 procent.
SAP SI is afgelopen april ontstaan door het samenvoegen van drie bedrijfsonderdelen, te weten SAP Solutions, SRS en SAP Systems Integration. Tezamen vormden zij de grootste IT-dienstverlener in Duitsland; het telt twaalfhonderd medewerkers en heeft een jaaromzet van rond de 150 miljoen euro.
De opbrengst van de emissie wordt gebruikt voor verdere internationalisering van SAP IS, inclusief enkele overnames in West-Europa. Daarnaast wil men het huidige productenpakket uitbreiden met een aantal bedrijfsapplicaties.  HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.