Innovatieplatform: Wageningen en Delft

Het zijn de bekende namen, bedrijven en instituten die vanaf vandaag deelnemen aan het Innovatieplatform. Minder bekend echter zijn softwarebedrijf ISM en Brinkhorst High Tech, fabrikant van fijnmechanische regelapparatuur. Ook twee onderzoekers vallen op.

Ivonne Rietjens is hoofd van de vakgroep Toxicologie bij de Universiteit Wageningen. De professor is daarnaast voorzitter van de Nederlandse vereniging van toxicologen. Ze zit in de werkgroep van deskundigen (WGD of Decos, een onderdeel van de gezondheidsraad). Voor die raad houdt ze ook zitting in een commissie voor de risico's van pesticides voor kinderen.
Rietjens bestudeert de goede en slechte kanten van nieuwe voedingsmiddelen, voedseltoevoegingen, kruiden en restanten van landbouwpesticiden in voedsel.
Margot Weijnen is hoogleraar bij de Technische Universiteit Delft. Ze is hoofd van de vakgroep Energie en Industrie. Die bestudeert ontwerp- en procestechniek en onderzoekt doet onderzoek naar gereedschappen voor industriële procesnetwerken en energie-infrastructuur.
Daarnaast neemt Weijnen deel aan onder meer de adviesraad voor wetenschap en techniek, de Algemene Energieraad, Stichting Milieukeur en de energie- en milieuorganisatie Novem. Ze promoveerde als chemische procesingenieur, werkte voor Shell en werd in 1990 benoemd bij de universiteit Delft. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-05T00:00:00.000Z Gijs Hillenius


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.