Innovatie Balkenende laat ict-sector links liggen

Het aandeel van de ict-bedrijven in het Innovatieplatform is te laag. Dat zegt Henk Broeders, voorzitter van de brancheorganisatie Nederland-ICT. "Ik geef het platform echter het voordeel van de twijfel. Ik ben allang blij dat Balkenende dit doet."

Het platform wordt vandaag geïnstalleerd. Voorzitter is premier Jan Peter Balkenende. Ook de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische Zaken zijn lid van het platform waarin verder vijftien vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs zitten.
Het platform moet zich uiteraard niet alleen bezighouden met ict, meent Broeders. "Om uit de economische dip te komen, moet ict overal diepgaander worden toegepast. Daarmee is de sector wél de belangrijkste factor voor innovatie."

Software

Philips-topman Gerard Kleisterlee daargelaten is er onder de achttien deelnemers slechts één vertegenwoordiger van een echt ict-bedrijf, ISM. Ook Broeders had nog nooit van dit bedrijf gehoord. ISM profileert zich als softwareontwikkelaar. Dit is volgens algemeen directeur Jan Kees de Jager de reden dat hij is gevraagd. Voordat het platform officieel wordt geïnstalleerd wil De Jager niets kwijt over zijn inbreng. Zijn CDA-bestuurslidmaatschap is echter niet de aanleiding geweest hem te vragen, zegt hij. "Wel toont het aan dat ik verder kijk dan alleen de ict-branche."
Ook de andere leden van het Innovatieplatform houden de kaken op elkaar. "Ik heb een spreekverbod gekregen", stelt Wybren Jouwsma. Hij is technisch directeur van Bronkorst High Tech, dat precieze meetapparatuur en drukregelaars fabriceert. Jouwsma adviseert daarnaast onder meer TNO. "Waarom ik erbij zit? Ik vertegenwoordig het midden- en kleinbedrijf."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-05T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.