Microsoft en Justitie lobbyen bij hoogste hof

Microsoft en het Amerikaanse ministerie van Justitie bestoken het Hooggerechtshof met verzoeken om de antitrustzaak respectievelijk niet en wel direct in behandeling te nemen. Het was vorige week weer de beurt aan de softwaremonopolist die zijn reactie indiende op het weerwoord van Justitie.

Het ministerie wil dat het Hooggerechtshof het hoger beroep van Microsoft zo snel mogelijk in behandeling neemt. Districtsrechter Thomas Penfield Jackson, die de eerste ronde van deze zaak onder zijn hoede had, steunt deze voorkeur voor een 'spoedbehandeling'. Dit om de monopolistische praktijken van Microsoft zo snel mogelijk in te dammen.

Gedegen

De aangeklaagde softwareleverancier is daar tegen en wil de gebruikelijke route langs lagere beroepshoven doorlopen. Analisten interpreteren dit als een teken dat het bedrijf tijd wil winnen. Die strategie moet ervoor zorgen dat een uiteindelijke definitieve uitspraak nauwelijks meer van toepassing is.
Microsoft argumenteert echter dat een gedegen analyse van de zaak van groter belang is dan een snelle afhandeling. Beide partijen in de antitrustzaak zijn het eens dat de tijd van het Hooggerechtshof kostbaar is. Momenteel staan ruim zevenduizend rechtszaken in de wacht voor acceptatie. Het hof zal er daarvan 'slechts' honderd daadwerkelijk behandelen. Een beslissing over deze antitrustzaak komt op z'n vroegst begin oktober.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.