Resultaat eerste halfjaar Getronics verrassend hoog

AMSTERDAM - Getronics, het grootste Nederlandse bedrijf op het gebied van automatiserings- en communicatiediensten, meldt goede resultaten over het afgelopen eerste halfjaar. De stijging van de nettowinst met 35 procent tot 54,5 miljoen gulden overtrof de verwachtingen van de beurs.

Ook Getronics-topman Risseeuw toonde zich 'niet ontevreden' over het behaalde resultaat. Hij is positief gestemd over de tweede helft van dit jaar. Voor heel 1996 wordt een bevredigende winstgroei voorzien, als de marktomstandigheden gelijk blijven. Deze laatste toevoeging geeft aan dat Risseeuw toch nog een slag om de arm houdt. Zijn voorzichtigheid vloeit voort uit het feit dat de marges enigszins onder druk staan.
Niettemin zou de toename van het nettoresultaat, die de afgelopen jaren gemiddeld 22 procent bedroeg, overtroffen kunnen worden. Belangrijk is dat alle bedrijfsonderdelen momenteel winstgevend zijn. Zelfs Raet dat vorig jaar nog rode cijfers schreef, draagt aardig bij in de winst. Vooral in Raet Applicaties en Services is flink het mes gezet. Voor de overgebleven activiteiten van dit zwaar gesaneerde onderdeel worden oplossingen gezocht. Verkoop behoort tot de mogelijkheden.
Het totale bedrijfsresultaat van Getronics steeg in het eerste halfjaar met liefst 68 procent tot 91,4 miljoen gulden. Deze stijging is groter dan de toename van de nettowinst, vooral omdat de resultaten van Raet hier volledig meetellen. Bij de winstbepaling weegt het nettoresultaat van Raet maar voor de helft mee.
De omzet steeg met 47 procent tot 91,4 miljoen gulden. Vooral Raet dat voor de helft eigendom is van Getronics, droeg bij tot deze omzetsprong. De rest van de aandelen Raet zit bij de Roccade Informatie Groep, het overheidsbedrijf dat Getronics graag wil overnemen. Risseeuw gaat er nog steeds van uit dat de verkoop van Roccade dit jaar rond komt. Behalve Getronics behoren ook CSC, EDS en KPN tot de gegadigden.
Getronics heeft de schaarste aan automatiseringspersoneel mede kunnen opvangen door de eigen opleidingsplaatsen uit te breiden. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-23T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.